Megrendelés

Megrendelés
éj

Egy tál dödölle

Kérem hívjanak! Hegyi Máté Zsombor 06-30 420-3810

Dödöllénk 2013 évben elnyerte az Őrségi Nemzeti Parki Termék védjegy használatának jogosultságát.

Őrségi Nemzeti Parki Termék

Mozgó büfémmel szívesen veszek részt rendezvényeken, fesztiválokon, nagyobb összejöveteleken! Kérem hívjanak! Hegyi Máté Zsombor 06-30 420-3810

Elfogadóhely

Erzsébet utalvány elfogadóhely

MKB Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely
OTP Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely
K&H Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely

 

Jeli arborétum

  • Mesebeli séta a Jeli arborétumban csak fényképezőgéppel!
  • Mindössze 42 km –t kell autózni az Őrség vendégháztól, hogy felkerekedjenek egy mesebeli sétára.
 
Havasszépe (rhododendron) virágzás kedvezmény
 

A Jeli arborétumban májustól júniusig bódító illatú rhododendron bokrok színes kavalkádja gyönyörködteti a szemet. Ilyenkor a duzzadt bimbók kipattannak, és piros, sárga, bordó, lila tündér-bokrok uralják az erdõt.
Szemet és szívet gyönyörködtető egésznapos kirándulásra csábít az arborétum, igazi élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Könnyű, túrázásra alkalmas öltözetben érdemes nekivágni a mesebeli erdő felfedezésének.
A növényhatározó jó szolgálatot tehet a kíváncsibbaknak, és akik szeretik fényképeken megörökíteni a pillanatokat, kamerájukat mindenképpen vigyék magukkal. A rhododendronok virágzása nagyon sok látogatót vonz, de a kert nagy kiterjedése miatt nem érezhető a zsúfoltság.

Havasszépe (rhododendron) virágzás kedvezmény

Egy szelet a világból

A Kám község mellett (Vas megye) található kertet Gróf Ambrózy-Migazzi István alapította. Úgy társította az örökzöld fákat és cserjéket, hogy a mi éghajlatunkon is biztosítva legyenek az életben maradásukhoz szükséges feltételek.
Ambrózy halála és a második világháború után az erdőgazdaság védett területté nyilvánította a kertet, és az alapító elképzeléseinek folytatása mellett elhatározták, hogy bemutatják a hazánk földrajzi szélességével megegyező tájak (pl. Amerika, a Balkán, a Kaukázus, Kína és Japán) erdőtársulásait.
A Kám község mellett (Vas megye) található kertet Gróf Ambrózy-Migazzi István alapította. Úgy társította az örökzöld fákat és cserjéket, hogy a mi éghajlatunkon is biztosítva legyenek az életben maradásukhoz szükséges feltételek.

Havasszépe (rhododendron) virágzás kedvezmény

Megdöbbentő látvány és számok

Ma az arborétum területén 50 fenyőféle található, de a park fő látványossága a magasabb hegységek hűvösebb régióiból származó rhododendron. Magyar elnevezése - havasszépe - őrzi havasi származását, és bár a rózsával nem rokon, hangarózsa és babérrózsa néven is ismert. A Jeli arborétumban több mint 300 rhododendron fajta él, és a bokrok száma is több ezer.

Séta a kertben

Az arborétum több mint 100 hektárnyi területét nárciszokkal, liliomokkal, páfrányokkal szegélyezett sétautak hálózzák be. A virágzó rhododendronok már a bejáratnál láthatóak, ám az újabb és újabb színes bokrok egészen a kert belsejébe csalogatják a nézelődőt. Némelyik bokor a vörös, hegyes szirmú virágaival szinte lángolni látszik.

Havasszépe (rhododendron) virágzás kedvezmény

Kirándulás a nagyvilágba

A kialakított "Tájkörzetek" a Balkán, Kisázsia, Kína és a Himalája fái, cserjéi közé vezet minket. Hiába van a bejárattól igen távol, érdemes megnézni az „Óriások erdejét” és a „Hét forrást” is. Meseszerű.
Megközelítés: az arborétum megközelítése gépkocsival: a 8-as főútról Kámnál kell letérni az arborétum irányába, amit tábla is jelez.

Nyitva tartás:

  • május 1. - június 30. (a rhododendron virágzás idején): minden nap 8-17 óráig
  • júl. 1. - szept. 30.: csak szombat és vasárnap 8-tól 17 óráig

Látogass új honlapunkra!

 

Pihenjen nálunk!

Elérhetőségeink

Őrség Vendégház és Étterem
9933 Őrimagyarósd
Dózsa György utca 35.
+36 30 473 4317
+36 30 582 6631
+36 94 426 018
 E-mail: csilla@orsegvendeghaz.hu
hegyi.vilmos@orsegvendeghaz.hu 

 
Hívjon minket SKYPE-on:

Hívj Skype-on!

Őrségi hivatkozások

Az őrség feltétel nélküli híve és a kultúrális események egyik pezsgő központja a viszáki Kultúr-Pajta.
Ha Viszákra kirándul, nézze meg a Galéria 46 kiállításait, és látogasson el a Tündérkertbe.
Az Őrségi Vendégvárók nem titkolt célja, hogy sokrétű információval szolgáljon az érdeklődőknek az Őrség vidékéről, kedvet adjon az utazáshoz, és nem utolsó sorban megkönnyítse a vendégek és vendégfogadók egymásra találását.

Ingyenes WiFi

Ingyenes WiFi

Idegenforgalmi adó

Figyelem! Idegenforgalmi adó 150 Ft / fő / nap.
Szállás- és csomagáraink nem tartalmazzák az idegenforgalmi adót.
Ez elszámolásra kerül szolgáltatásaink igénybevétele során.